BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

diumenge, 1 de juliol del 2012

THE WANDALS


Pel sector de Pere IV, al Sagrat Cor, hi havia un grup de teatre que es feia dir Los Transhumantes dirigits per Francesc Codina, que també havia estat actor i director de teatre al Centre Moral i que es diu que per fer “L’Estel de Nazaret” després de la Guerra Civil, al no tenir cap text de l’obra, se’l va reescriure de memòria. 
El dimoni amb banyetes es en Francesc Codina fent L'Estel de Nazaret (Pastorets) al Centre Moral 1943 (Fot: Arxiu Centre)
            Del grup teatral en van sortir tres amics, en Ramon, el Marçal i el Guillem que van formar un trio d’harmòniques amb el mateix nom i que actuaven als entreactes. Aquests tipus de grups eren mes que habituals aleshores. 
 
Los Transhumantes (Guillem, Marçal Montamat i Ramon Codina) (Foto: Palmira Cabré)


Los Transhumantes (Guillem, Marçal Montamat i Ramon Codina) (Foto: Palmira Cabré)

Los Transhumantes (Guillem, Ramon Codina i Marçal Montamat)
 (Foto: Palmira Cabré)
       


 
THE WANDALS (Foto: Palmira Cabré)


Mes tard el solista, en Ramon Codina, va formar part del grup rock The Wandals. El The anglès era perquè era molt mes modern que Los o Els. Del 1964 al 1968 van actuar per tot el Poblenou i és ell mateix qui ens ho explica:

The Wandals. El de les ulleres de pasta és en Ramon Codina (Foto: Ramon Codina)

 Era l’any 1966 quan cinc amics varem decidir formar un conjunt musical. Un cinquet format per: Baix, guitarra rítmica, guitarra solista, bateria i cantant. Fa tant temps que nomes recordo el nom del baixista, José Carreras i, és clar, el meu: Ramón. Primer ens fèiem dir  “Junkers”, però vam haver de canviar-lo per  The Wandals perquè ja hi havia un altre grup a Barcelona amb el mateix nom. Varem actuar gairebé a totes les sales del Poblenou; L’Aliança, el Centre Moral, La Cooperativa Pau i Justícia i sobre tot a l’ Ateneu Colon amb l’”Orquesta Orleans” i el seu director José Bandi. A Barcelona vam actuar al Teatro Apolo i a  La Cabaña del Tío Tom i també a verbenes a Badalona i Blanes, Vam fer de teloners del Duo Juvens i de Los Hermanos Calatrava. Cap al 1968 el conjunt es va desfer.
Recordo també que abans de tot això teníem un trio d’harmòniques format per en Joaquim Guillen, Marçal Montamat i jo mateix.

Ramón Codina Cabré


The Wandals al Casino l'Aliança (Foto: R. Codina)
            Els “The Wandals” assajaven en un garatge davant de l’Ateneu Colon. Tan els The Wandals, com L’Ateneu Colon, com el Garatge ja no existeixen. Ara en el seu lloc hi ha uns quants Hotels. 
No sé qui han estat més vàndals.
L'Ateneu Colon (Foto: http://historiasdelpoblenou.blogspot.com.es/search/label/Ateneo%20Col%C3%B3n)

Escenari de l'Ateneu Colon (Foto: http://historiasdelpoblenou.blogspot.com.es/search/label/Ateneo%20Col%C3%B3n)

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada