BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

divendres, 6 de juliol del 2012

BOTIGUES DE DISCOS


On compràvem els discos al Poblenou
Quan als anys 60 els discos i els tocadiscos comencen a ser un electrodomèstic habitual a les cases. Tan els discos com els tocadiscos de maleta marca Dual o Invicta es venien a les botigues d’electrodomèstics. 

Comercial Montse (Foto: A.H.P.N.)
Al Poblenou, si volies estar al dia de les últimes novetats dels disc i el “Microsurco” i no volies agafar el tramvia i anar a Barcelona, només calia passar per les botigues d’electrodomèstics del barri.




Electrodomèstics Basant al carrer Pujades actualment (Foto: T. Olivé)









De discos n’hi havia un bon assortiment, per exemple, a Comercial Montse, a la Rambla i a la botiga d’electrodomèstics del xamfrà entre Wad Ras (Dr. Trueta) i Llacuna, al costat del Rellisquin (Estudis Ideal) i que no estic del tot segur però crec que es deia Comercial Fité. Del que sí que me'n recordo i n'estic segur és que em vaig comprar alhora el "Paint it black" dels Rolling Stones i el "Black is Black" de Los Bravos pensant que els dos grups eren anglesos...

Single comprat a Comercial Fité

Single comprat a Comercial Fité

 
                                                                               

Una altra botiga d'electrodomèstics on també hi podies comprar discos era Comercial Basant del carrer Pujades davant del l’escola Lope de Vega (CEIP Les Acàcies) 
 
Basant i el seu magnific retol vintage de GRUNDIG (Foto: T. Olivé)
Foto actual d'on hi havia Comercial Fité, al costat dels Estudis Ideal (Foto: T. Olivé)
Una altre botiga on es podien comprar discos era Radio Taulat, al carrer taulat cantonada amb la Rambla on també per un mòdic preu et construïen una radio amb moderns transistors. 
Rambla / taulat (Foto: A.H.P.N.)
En totes aquestes botigues s’hi podien trobar els discos Ep (Extended play) amb quatre cançons, que era el mes usual en aquells anys.


Una altra prespesctiva del rètol vintage de GRUNDIG (Foto: T. Olivé)
Actualment només resisteix Comercial Basant, encara que ara jo no venen discos, però si venen Mp3 i Mp4 i tot el que es ven en una botiga d'electrodomèstics des de Teles gegants a rentadores automàtiques. 
I encara es pot contemplar un rètol anunciant la marca Grundig de força regust d'altres temps.

Distribuidora de CD Blanco y Negro (Foto: T.Olivé)
 On sí encara venen discos, si més no, és una distribuïdora, és al carrer  Llacuna on la distribuidora Blanco i Negro hi te les oficines i on amablement hem van vendre alguns CD de la casa Rama-Lama, que es dedica a reeditar en CD grups i cantants dels anys 60 i 70.
Blanco y Negro al carrer Llacuna (Foto: T.Olivé)

Ells em van facilitar la reedició que Rama-Lama va editar en CD de la discografia completa de Betina, la chica ye-yé del Poblenou i a qui hem dedicat una entrada en aquest mateix Blog.
Blanco y Negro també edita i distribueix els famosos Caribe Mix, els CD de Operacion Triunfo, i molta, molta musica Disco, massa em permetria dir jo.
I per acabar només voldria afegir que segurament hi ha alguna distribuidora o fabrica de discos al Poblenou, doncs avui dia es bastant fàcil tenir un petit segell editor per donar sortida a tota la munió de grups que es dediquen això de la corxera. 
Continuarem informant.
Manteniu-vos atent a la pantalla (De l'ordinador) 
Gràcies.

ULTIMA HORA: Al carrer Pallars entre Lope de Vega i Espronceda hi havia Radio Penya on també s'hi venien discos i tocadiscos (Informació d'Isaac Gràcia)

MÉS BOTIGUES ENCARA
Al carrer Pujades 113 hi podreu trobar Ultra-Local Records, 
https://www.facebook.com/pages/Ultra-Local-Records/270410556408977?fref=ts 
 
C/ Pujades 113
on, a més de vendre discos de Rock fet a Catalunya, s'hi fa alguna que altra actuació.


Ricky Gil de Brighton 64 a Ultra Local Records (maig 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada