BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dissabte, 21 de juliol del 2012

GIGLIOLA CINQUETTI al Club Natació Poble Nou (CNPN)

Fotograma de la peli en qüestió
Llegint un vell 4 Cantons de Febrer del 1966 (revista de barri dels anys 60) trobo una noticia on es fa ressò del rodatge de la pel·lícula “Necesito verte” (Ho bisogno di vederti- 1966) a la piscina del Club Natación Pueblo Nuevo a la plaça de Lope de Vega. Sembla ser que finalment la pel·lícula va acabar per portar el títol de "Dio, come ti amo"

Un altre fotograma
  La part musical d’aquesta noticia rau en que la protagonista era la Gigliola Cinquetti, la noia que deia que no tenia edat per estimar-te (Ai, sospir). Nosaltres tampoc teníem edat i ara l’hem passada de llarg. 
Interior de la Piscina del Club Natació Poble Nou-CNPN (foto: AHPN)
 La notícia del 4 Cantons continua dient que per les escenes que havia de nedar la Cinquetti va ser doblada per una nedadora del CNPN. També hi tenia un paper destacat la cantant Mikaela. No cal dir que la esmentada pel·lícula no va passar a la història del cel·luloide, però sí mereix passar a la nostra història local. 

 
La primera escena, mentre passen el crèdits, és una mena de Video clip (avant la lettre) amb la Cinquetti cantant el seu súper èxit "Non ho l'età per amarti" . Tota una troballa a You Tube de l'amic de l'Arxiu en Josep Sarsanedas, "En Sarsa". 
La Piscina 1970 (foto AHPN)

 Veient la foto superior m'ha vingut a la memòria la polèmica que va aixecar el mosaic de la façana de la piscina entre la gent del barri; que si era massa modern, que no s'entenia res. 
Vista general de la Plaça Lope de Vega als anys 60 (Foto: A.H.P.N.)
De fet, la gent de certa edat hi estava en contra i el jovent a favor, més que res per duu la contrària, que era el que ens agradava aleshores als que érem joves. 
 De la vella polèmica i la piscina del Poblenou només en queden unes grades-degradades (Observeu l'intel·ligent joc de paraules) en un semi abandonat jardí que em sembla que duu el nom de Jardins del Dr. Trueta.

 El que queda de la Piscina actualment
 No té res a veure amb la música però encara recordo una altra vella polèmica que es va desencadenar arran de la construcció de l'església Sant Bernat Calvó que també devia ser massa moderna. La polèmica es va saldar anomenant la nova església amb el sobrenom de Can Totxo, degut a ser d'obra vista (es diu així, no?)

I per acabar, us deixo la pel·lícula sencera per als més viciosos i agosarats. Els primers deu minuts és una escena dins de la piscina del Poblenou. Més endavant també s'hi pot veure altres aspectes de la Barcelona dels anys 60, sobretot al Poble Espanyol. "Que os sea leve"


4 comentaris:

  1. Veig que el teu bloc fas una recopilació de cantants que han actuat o han tingut alguna cosa a veure amb Poblenou. Quan jo anava a l'escola, sóc nascuda en el 62, va sortir un grup de nenes de la meva escola El Lope de Vega, que cantaven i van treure algun disc també van guanyar un concurs de canço infantil al la TVE, el grup es deia: Mari Merche Y su panda, no recordo el nom de les nenes, perquè cap d'ella anava a la meva classe, però si no recordo malament totes eren alumnes de l'escola yles va ajudar la professora de música, espero que t'interissi.
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Molt interessant Mariadel Mar. Intentaré buscar informació sobre el grup infantil Mari Merche y su Panda, del que no en tenia cap noticia. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Hola Maria del Mar, vaig investigar una mica i vaig trobar això de Mary Merche y su Panda.

    https://musicsdel-poplenou.blogspot.com/2015/10/mary-merche-y-su-panda.html#comment-form

    ResponElimina