BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dimarts, 17 de juliol del 2012

RAIMON

Portada EP (quatre cançons) Single col·lecció pròpia

El primer EP (1963) de Raimon on s’hi troba “La pedra” i “”al vent” Oriol Maspons va fotografiar a Raimon per un carreró del Poblenou. No hi ha hagut manera d’esbrinar a quin indret pertany, encara que hem trobat una altra foto de la mateixa sessió on s’endevina una xemeneia en un descampat de ves a saber on. 
  
Llibre "La nova Cançó- La veu d'un poble" (Museu història de Catalunya 2010)

   
En la portada del disc es veuen com unes barraques que, o potser es cap el barri de pescadors o cap a la riera d’Horta, el 1963 per tot arreu hi havia cases baixetes. 
Si li poguéssim preguntar al mateix Raimon o als descendents de l’Oriol Maspons, o potser buscar el nano que surt a la foto i que sembla tirar-li una pedra... “tires la pedra, on anirà...”. 
El nen ja no deu ser tan nen i per la data d’edició del disc i l’edat que sembla que tingui el nano, actualment deu ser tot un senyor dret i fet d'uns 57/59 anys o sigui com un servidor, autor d’aquest Blog. 

Una altra foto d'Oriol Maspons de la mateixa sessió
(Foto: Llibre "La nova Cançó- La veu d'un poble" (Museu història de Catalunya 2010)
 Ah! Per cert, juro que jo no li he tirat mai cap pedra a en Ramon Pelegero Sanchís.
I des d'aquest humil Blog voldria fer una crida per si el nen (l'home) en qüestió llegís aquest Blog es posés en contacte immediatament amb l'Arxiu Històric del Poblenou que li estaria eternament agraït. Bé, potser no tant. tampoc cal exagerar.

En l'especial Enderrock ROCKcol·lecció nº 26, dedicat a Raimon hem trobat dues fotos més de la mateixa sessió d'Oriol Maspons fetes al Barri. En una s'hi veu un garatge, que potser algú pot reconèixer.
Raimon pels carrers del Poblenou (Foto: Oriol Maspons- Enderrock)
 



Raimon pels carrers del Poblenou (Foto: Oriol Maspons- Enderrock)
- Aquest reportatge el vaig penjar el juliol del 2012 esperant que algú pogués identificar els racons del barri. Ara (gener-2015) el meu amic Xavier Molina m'informa del següent:
"Eran les barraques que hi havia al final de la Rambla al costat de les vies del tren. Era una zona plena de gitanos i venien peix pels carrers. 
En varies fotos surt la xemeneia de Can Girona (La Macosa) que estava al carrer de "Los herreros" que anava directament a l'estació de tren POBLENOU. Jo vivía allà. I era el carrer de l'estraperlo durant la Guerra DEL GENERALISSIMO... Manda huevos!
Gràcies amic Xavier Molina!

2 comentaris:

  1. Estas fotos de Raimon que acabo de ver hoy, y que me han dado una gran alegría porque estaba buscando fotos antiguas de mi barrio, "El Parc", están hechas en las paredes de ladrillo de una pequeña fábrica del principio del carrer Pujades en donde ahora hay una placita con columpios y arboles, entre Pujades y carretera antiga de Mataró. La foto del descampado corresponde a la placeta que formaba el carrer Marina con avinguda del Bogatell. Y la foto con su nombre es carrer Sardenya entre Pujades y Llull.Un saludo.

    ResponElimina
  2. Amic Branwen, moltes gràcies. No queda muy claro (Pujades, entre Pujades y Antiga de Mataró- Pere IV?)Però és muy valiosa tu comentario y aportación. Gracias!

    ResponElimina