BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dijous, 21 de juny del 2012

____GENESIS/CAOBA


Els Génesis del Poblenou eren en Josep Lluís Gausachs Vila i Manuel Lopez Ojeda. En Jose Luis treballava a la xurreria que el seu pare tenia a la Rambla cantonada Dr. Trueta. Ara hi ha un forn de pa calent. 

Critica al Disco Expres (Foto: arxiu propi)
            Era un temps que, aquí a Espanya, Catalunya, Barcelona, en definitiva, al Poblenou, amb prou feines havien arribat els discos de gent com King Crimson, Lovin Sponful, Hendrix, Cream o els Génesis, si no fos que algun amic te’ls portava quan anava a Andorra o algun altre lloc civilitzat. 

Albert Reguant a ICat FM (Foto: Icat FM)
  Aquest amic, al Poblenou, era l’Albert Reguant, la col·lecció de discos no editats a Espanya de l’amic Albert era incommensurable per dir-ne alguna cosa, sempre tenia el més modern i el més desconegut. L'Albert del col·leccionisme va passar a ser un productor i descobridor de grups de Roc Català i més tard convertit en reputat expert en New Age, músiques noves i World Music sent, actualment, editor i director de programes d’aquest tipus de música tan a la radio com a la Tele.  

            Això ens explica una mica que els Gènesis del Poblenou no devien tenir noticies del Gènesis del Sr. Gabriel. 
 Els Gènesis del Poblenou van gravar un single en anglès per la editora Diàbolo. Era l'època en que els grups de música progressiva com Màquina, Vértice, Pan i Regaliz, etc... consideraven que ni el català ni el castellà servia pel Rock. Sortosament aviat va desaparèixer aquesta, diem-ne, tonteria. 
l'Editora Diàbolo era la mateixa que havia editat gairebé tots els grups "progressius" com Smash, Màquina!, Música Dispersa, Vértice....

Single Diabolo de Genesis (Foto: Arxiu Àlex Gómez-Font)
El mateix single pel darrera (Foto: Arxiu Àlex Gómez-Font)

Full de promoció del mateix single (Foto: Arxiu Àlex Gómez-Font)
                                   Genesis - No sunshine 1971

                                                     Genesis - And everything (1971)
De Gènesis (els del Poblenou) només podem recordar una actuació i va ser al Casino l'Aliança del Poblenou: Va ser el sis de maig del 1970, en plena eufòria "progessiva" hi van actuar tota l'escuderia Diabolo/ Als 4 vents, que en van ser també els organitzadors, o sigui: Màquina! Vértice, Agua de Regaliz i el duet acústic Gènesis. 
No cal dir que tots els joves del barri hi vàrem córrer a veure els Gènesis (els del Poblenou) en la seva presentació del single.

Single Caoba -1972 pel davant (Foto: Arxiu propi)
Un parell d’anys més tard, al 1972, es van canviar el nom de Genesis pel de Caoba i de cantar en anglès es van passar a cantar en castellà, és el que podem escoltar en l’únic single que van gravar per la Columbia amb arranjaments del mític Josep M Bardagí[1]. Res més se’n sap del duet. De l’altre Genesis, el del Gabriel i el Collins no és aquí el lloc adequat per parlar-ne.
Pel darrera (Foto: Arxiu propi)
                                                         Video Clip -Caoba "Sinfonia del amor" Cara A

[1] La cara B del single hi trobem la cançó Don Nadie on es pot escoltar un inusual solo de guitarra rockera del mestre Josep M. Bardagí.


                                                         Video Clip -Caoba "Don Nadie" Cara B


2 comentaris:

  1. Hola, no sé si estarás al tanto de todas las fechas pero he leído el primer artículo, el de Sierra i Fabra, y he sentido curiosidad por varias cosas. ¿Con qué editora se grabó el primer disco y en qué año? La portada del EP supongo que es del segundo intento y, por la información que ofrece, puede ser de 1971 (más que nada porque cita a Batiste como ex-Maquina). Tienes a mano alguno de esos temas en inglés? El artículo es muy interesante y el duo también. Lástima que desaparecieran tan pronto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola amic, primer de tot gràcies per interesar-te pel Blog POPlenou. És veritat que es fa dificil precisar les dates. Intentaré respondre tots els teus dubtes. Repasant el retall del Disco Expres no he pogut precisar la data de l'aticle, però veient que al costat mateix fa referència al grup "Pan y Regaliz" que no eren altres que els "Agua de regaliz" que es van haver de canviar el nom al canviar d'editora, de Diabolo-Als quatre vents a Discos Ekipo i això va ser a finals de 1970 i fins a principis del 1971 no van gravar per la nova editora l'unic LP. El single a que fa referencia amb les dues cançons: "Magic Colors" i "A Song for the friends" va sortir aproximadament pel maig d'aquest mateix any. Tot això ens fa datar la noticia per la primavera del 1971 -dates extretes del llibre de Sierra i fabra "Historia y poder del Rock Catalá" i del llibret de la reedició en CD de les gravacions de "Pan i Regaliz"(Rama Lama 1999)-
      Tinc entès que el primer disc de Genesis no va ser comercialitzat, simplement es va enviar a la premsa especialitzada. I també era Diabolo-Als quatre vents. La portada o era la mateixa o no n'hi havia com acostumava a ser les edicions per radio i premsa.
      No disposo de la gravació, doncs el single es de la col·lecció d'Àlex Gómez-Font que ha escrit un parell de llibres sobre Zeleste i la musica Progressiva i Laietana. Ell mateix s'ha ofert a passsar-me'l en MP3, així que trobi la manera de fer-ho. i que immediatamnet ho pujaré al meu estimat BLOG.
      Per acabar només demanar-te disculpes per haver tardat tant en respirar, però és que en això de fer BLogs encara no hi ting gaire pràctica

      Elimina