BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dilluns, 16 de juliol del 2018

LOS IBEROS al Camp de la Bota


LOS IBEROS van ser un grup de POP Rock a l'estil del que aleshores es feia sobretot al Regne Unit, com els Kinks, Hollies, Manfred Mann, Small Faces o Spencer Davis Group i sobretot THE BEATLES, si fins i tot el baixista era esquerrà com McCartney i sovint tocava el famós baix Höfner violí.
Fotograma de la peli on es veu el baixista esquerrà. El guitarrista de la dreta no és de Los Iberos, era l'actor Victor Petit, que al tenir més paper se li va encomanar a un actor, encara que la veritat és que no s'hagués notat gaire, doncs l'actor en qüestió no es que es llueixi massa.


Cantaven en anglès i castellà i cuidaven molt les veus ressaltant els cors estil Beat.
Van participar en dues pel·lícules; "Un, dos, tres al escondite ingles" (Ivan Zulueta - 1969) i "Topical Spanish" (Ramón Masats- 1970) pel.lícula seguint una mica la moda de les que va fer Richard Lester amb els Beatles; Blanc i negre, humor absurd, també degut a que el guionista era el gran Chumy Chumez.
Poster de Chumy Chumez
LOS IBEROS i Guillermina Motta entrant al Camp de la Bota
 
Video editat especialment per aquest BLOG amb els fragment de 
LOS IBEROS al CAMP DE LA BOTA
I és en aquesta pel·lícula en que trobem a Los Iberos anant al Camp de la Bota, al castell que aleshores ja estava abandonat. el director es permet un proto-Video Clip gravant per les barraques del Camp de La Bota molt interessant actualment dons és un document gairebé inèdit i no gaire conegut.
El Camp de la Bota i el Castell tal com surt a la peli
Camp de la Bota el 1870
Maniobres Militars cap al 1870-80
Actualment si aneu per aquest indret us trobareu el Fòrum i el Museu Blau
 Inauguració d'una placa en homenatge i record als veïns de l'antic barri de barraques del Camp de la Bota. Foto: Sara Grimal - 2015
Inauguració d'una placa en homenatge i record als veïns de l'antic barri de barraques del Camp de la Bota. Josep Maria Monferrer, educador a les escoles de La Mina, fundador i president de l'arxiu històric de la Mina i del Camp de la Bota. (foto: Pere Parera- 2015)

Es molt divertit veure com les dones gitanes al veure que son filmades demanen en gestos que si no paguen, no graven. No sabem si l'equip cinematogràfic finalment es va "retratar" i va ser generós amb les dones de les barraques.
"Ey! payo, aquí no se filma ná si no hay guita!!!"
"Si no paga, no hay penícula!!!"



 Video de LOS IBEROS: Summertime Girl (1968)


Enllaç a TVE amb entrevista a Adolfo Rodriguez cantant de Los Iberos i més tard del mític grup vocal Adolfo Cánovas Rodrigo y Guzman:

http://rtve.es/v/2890020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada