BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dimarts, 22 de maig del 2018

RUMBA 3 de "LA PROTE" AL ESTRELLATO



RUMBA 3
Els components de Rumba 3 son nascuts al barri del Bon Pastor.
 I potser no haurien de ser inclosos en aquest magnífic i entretingut BLOG de les meves entreteles i que porta l’inequívoc nom de POPlenou.
Diferents posters del documental "De ida y vuelta"
Però, és que resulta que gràcies a l’interessantíssim documental que vaig veure per casualitat a BeTeVé i que porta per títol RUMBA 3, DE IDA Y VUELTA, dirigit per Joan Capdevila fill i Nebot i David Casademunt. Me n’he assabentat que els germans i components del grup Pere Capdevila i Joan Capdevila van passar uns anys a La Prote de Wad Ras quan eren petits. El seu relat en aquest documental fa posar els pels de punta, una història que els nanos del Poblenou no sabíem que passava ben a prop de casa nostra.

Varies fotos de La Prote (l'Arxiu Històric del Poblenou)

Una infantesa marcada per La Prote del carrer Wad Ras, un internat amb el pitjor del franquisme on els germans Pedro i Juan Capdevila varen passar els anys més durs de la seva vida quan el seu pare per diverses circumstàncies no els podia mantenir. –“Era com una presó de nens”, diu en Joan Capdevila, “M’estranya que no sortíssim delinqüents”. Esgarrifosos son els records dels cucs al menjar, les xinxes als llits, la gana que sempre patien. Recorden com s’acostaven als profes mentre es menjaven una taronja per si hi havia sort i podien recollir la pell de la taronja i menjar-se-la. Recorden especialment aquella professora com es menjava lentament un bocí de formatge davant dels nanos famèlics. Realment la música els va salvar d’aquestes misèries.
 
Fragments del documental "De ida y vuelta" (Joan Capdevila i David Casademunt) on expliquen la seva experiència a La Prote.
 
Els components de RUMBA 3 son els ja esmentats germans Pere Capdevila i Joan Capdevila que es van ajuntar amb el seu amic  José Sardaña.

Los Espontaneos
Ja de 1963 al 1970 van formar el grup Los Espontaneos i a partir dels 70 ja son RUMBA 3.
Los Espontaneos
Els èxits de Rumba 3 per tot el país i Sud-Amèrica és inqüestionable, encara que actualment, tot i que encara segueixen actuant, poca gent els recorda. Però es poden considerar junt amb els Perets, Los Amaya, etc... els impulsors en la popularització de la rumba catalana amb tocs Pop i Rock. 



                               (Una gran selecció dels seus èxits a You Tube)
Rumba 3 al parc d'Atraccions de Montjuïc als anys 70
Els seus èxits més recordats son : “No se, no se (17 vegades) que tienen tus ojitos que me vuelven loco....”,"Tengo Lo Que Quiero", "Perdido Amor", etc....
RUMBA 3 en els seus millors moments d'èxits tant a tota Espanya com a Sud-Amèrica.

RUMBA 3 amb Los Manolos
RUMBA 3 amb l'amic Manel Joseph (de Dos+Un fins a l'Orquestra Plateria i mil aventures més)
RUMBA 3 ara mateix
RUMBA 3 amb l'Andreu Buenafuenta a Late Motiv de Moviestar TV
RUMBA 3 amb Estopa
Totes les fotos provenen del seu WEB i el seu Facebook
RUMBA 3 a la xarxa:
WEB: 

Facebook: 

VIMEO:
https://vimeo.com/151236186


 

 *A la revista ICÀRIA núm. 16 de l'any 2011 editada per l'Arxiu Històric del Poblenou hi podreu trobar un llarg i extensíssim reportatge sobre La Prote. Per aquelles casualitats curioses també hi trobareu el reportatge sobre músics del Poblenou i que vaig titular POPlenou i que va ser l'embrió d'aquest BLOG tan interessant com seguit per una munió de gent.






1 comentari:

  1. Gracias hermanos proteros https://www.publico.es/politica/internados-del-miedo-retrata-abusos.html

    ResponElimina