BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dissabte, 21 de juliol del 2012

MARTI LLAURADÓ - 16 JUTGES


El nano amb ulleres i pantalons curts és en Martí Llauradó. El senyor de la dreta amb ulleres és en JoaquimFernàndez, poeta, teatrero i president del Centre Moral (Foto: A.H.P.N.)

 El catorze de setembre del 1960 s’inaugura a la rodona de la Rambla del Casino una escultura de terracota “l’adolescent, al cant popular” obra de l’escultor Marti Llauradó. 

 
El mateix indret el 2012. On hi havia un bar ara hi ha la Pastisseria Triomf.
 A la inauguració hi assisteix la seva vídua i el seu fill del mateix nom, Marti Llauradó, que pocs anys més tard s’integrà com a cantant al grup de Els 16 Jutges, sent el primer autor que va musicar poemes de Salvat –Papasseit.

Portada de l'EP que Martí Llaurado, membre dels setze jutges, va dedicar a principis dels seixanta a quatre poemes de Salvat Papasseit que ell mateix havia musicat. (Foto: http://poemesisolfes.blogspot.com.es/)
  Aquesta escultura va ser retirada el 1985,  perquè havia estat feta malbé. Sortosament, la família en conservava el guix original i se’n va fer una reproducció en bronze per posar-la a la mateixa rodona, el 15 de desembre de 1999.

L'estatua en el seu lloc actual, esperant que algun altre imbècil la faci malbé.



2 comentaris:

  1. Marti Llauradó va actuar a Reus al Forum Joventut 1965 ....jo tocava la trompeta i ell va fer un repertori pelk jovent que ara pasem dels seixanta Gràcies i mpolts records.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari. Però no ens dius el teu nom ni la teva participació com a músic.

      Elimina