BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dissabte, 28 de juliol del 2012

JORDI PANIAGUA


JORDI PANIAGUA no és del Poblenou, que quedi clar per no crear confusions i malentesos. 
Jordi Paniagua, va ser un cantautor no gaire conegut, que va gravar un single per Emi (Emi-Regal- 1970) en doble versió català (títol de color blau) i castellà (títol de color vermell), acompanyat del grup OM d’en Toti Soler. La cara B “Un desig antic” és on es fa notar més el so genuí Rocker i progressiu del grup que havia acompanyat al Pau Riba del Diòptria i a la Maria del Mar Bonet en el seu single “Jo em donaria a qui em volgués”. També s'hi pot sentir l'harmònica de Jaume Balanyà que era component dels DOS + UN.  
En directe l'acompanyaven en Josep M Payà, l'Eugeni a l'harmònica i Jordi Sendra al contrabaix.
http://orio43musica.blogspot.com.es/2009/04/j-paniagua-cantat-en-catala.html
  
I si en Jordi Paniaugua no és del Poblenou, algú dirà, que hi pinta aquí?
Deixeu-me explicar: 
Single col·lecció pròpia

Fa molts, molts anys en una Galàxia llunyana.... hi havia uns gairebé nanos que volien fer un conjunt, entre ells n'hi havia dos del Poblenou i més concretament del Centre Moral i Cultural de Poblenou i cap allà es van encaminar per veure si els deixaven una sala per assajar. I així va ser i més que assajar el que feien eren interminables Jam sessions, intentant fer Blues, Rock, Simfònic, i fins i tot alguna Bossa Nova, que és el que més li agradava al Francesc M Planchart, que era el pianista. També hi havia en Josep M. Trotta que ho tocava tot; piano, orgue, bateria, guitarra, violoncel, la melòdica... I és que li venia de família, son pare era en Josep Trotta violoncel·lista de la O.C.B.[1] i deixeble de Pau casals, pobre senyor Trotta, i li havia sortit un fill pelut i rockero!
Un altre pianista que corria per aquí era en Xavier Dols, mes tard convertit en concertista de cert prestigi. I en Ramon Porta que tocava el baix. I alguns més del barri com en Salvador Garceran (bateria), Josep Solé (guitarra) i els Olivé Brothers (el meu germà i jo). I ens fèiem dir INTROITO o ASSAIG o el primer que ens venia al cap.

Video de "Vivir con fuerza" Cara A del single en castellà amb imatges estretes d'aquest mateix Blog.

 
Video de "Un viejo sueño" Cara B del single en castellà amb imatges estretes d'aquest mateix Blog.
 Els diumenges el matí era quan ens trobàvem i donàvem la tabarra. I va ser aleshores quan en Jordi Paniagua, amic d'en Planchart i d'en Trotta, hi feia cap i algun cop tocàvem les seves cançons. 

Poster arxiu propi
 No recordo si fins i tot al varem acompanyar en alguna actuació. El que si recordo es haver passat moltes estones tocant, xerrant, rient i el que es feia aleshores
Concert a Sant Feliu de Torello-1973
 El que si recordo es haver coincidit, per separat en alguns concerts. Ell acompanyat de Josep M Payà i nosaltres fent "temes" com a Sant Feliu de Torelló, per exemple o a la sala Mirian de Barcelona i algun cop al mateix Centre Moral.

                                      Single sencer en català gentilesa de Vinilissim     
                                                (http://vinilissim.blogspot.com.es/)



[1] O.C.B. Orquestra Ciutat de Barcelona nom de l’actual Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya



6 comentaris:

  1. Una bona ampliació de l'activitat musical de Jordi Paniagua, sembla estrany un cantant amb un sol disc i és el que més i millors comentaris ha generat en el meu bloc.
    Moltes gràcies.

    Toni S. (orio43)

    ResponElimina
  2. He trobat aquest blog i he trobat l´informació molt acurada amb imatges i noms que fins i tot jo quasi no recordava. Moltes gracies.
    Per cert després de la meva jubilació, estic considerant la meva tornada???
    Potser ens torne´m a veure i escoltar????

    J. Paniagua

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tornes a tocar avisa. Ah i si necessites un baixista...

      Elimina
  3. https://youtu.be/ePsTjKSFuTM
    Aquesta es la nostre versió del clàssic d´en Otis Redding
    Estem en disposició de torcar en directa
    Salutacions

    ResponElimina
  4. VERSIO ACTUALITZADA D´UN TEMA PROPI DE FA MES DE 40 ANYS....

    ResponElimina