BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dissabte, 12 de desembre del 2015

ÀTIC - Grup Folk-Pop-Vocal

ÀTIC: Marillum, Maria Rosa i Ignasi 
Àtic és el grup de l’Ignasi Morer, fill del Poblenou, la família Morer-Llorens vivia a la Rambla davant de Comissaria, a sobre la botiga de flors artificials Crisantem. Ho sento les referències Comissaria i Crisantem ja fa anys que no existeixen. Ara hauríem de dir entre una botiga de matalassos i el restaurant 58. Àtic van gravar un parell d’LPs entre el 1985-1987. Miquel Pujadò en el seu imprescindible DICCIONARI DE LA CANÇÓ (Enciclopèdia Catalana- Barcelona 200) ens els descriu així:

ÀTIC: Grup musico-vocal que basa el seu atractiu en l’agradable acoblament de tres veus (una de masculina i dues femenines), i en una música acústica i eminentment melòdica, que té Crosby, Stills & Nash, Simon & Garfunkel o Peter, Paul & Mary entre els seus referents internacionals. Els textos prims com un paper de fumar, i centrats bàsicament en la temàtica amorosa (“El meu amor no té cap nom”, “Un amor com qualsevol”, “No vull parlar d’amor”...) es posen al servei de les veus i del clima que aquestes creen. Tots els temes son escrits pel membre masculí del grup, Ignasi Morer. Àtic publica dos àlbums a Picap abans de desaparèixer:Temps d’amor (1986) I Girant dies (1987).
Miquel Pujadó
DICCIONARI DE LA CANÇÓ
 –d’Els Setze Jutges al Rock Català –DE-2000

Portada del 1r. LP Temps d'amor (Picap-1986) 

Altres components del grup eren la germana del mateix Ignasi, la Maria Rosa Morer i la Marillum a les veus i Ricky Araiza a la guitarra i baix. Tots ells s’encarreguen de la gravació del primer LP (Temps d’amor- Picap 1986). L’Ignasi compon totes les cançons i toca la guitarra. En Ricky s’encarrega dels arrengaments. Es grava al febrer del 1986 a l’estudi del carrer Casp, Estudi-84 i els tècnics són en Joan Sirvent i l’Enric Casamitjana.


Single de promoció de l'LP GIRANT DIES (Picap-1987)
Single de promoció de l'LP GIRANT DIES (Picap-1987)

L’any següent graven l’LP “Girant dies” (Picap-1987). Totes les cançons són de l’Ignasi Morer. En aquest segon i últim LP hi participen com a músics: Lourdes Fradera (arpa clàssica), Ramón Pintó (guitarra) i Dani Levi (bateria i percussió).

Al 2008, Actual Records, reeditaria els dos discos.
Reedició en CD de l'LP GIRANT DIES (Picap-2008)

Reedició en CD de l'LP TEMPS D'AMOR (Picap-2008)

Com sempre un parell de You tubes gràcies al imprescindible Blog:
 http://vinilissim.blogspot.com.es/search/label/Atic 



Informació extreta de
http://no80s-gruposnacionales.blogspot.com.es/2010/09/atic.html

6 comentaris:

  1. Van ser un grup que va saber barrejar la grandilocuencia de la musica folk y amb la bellesa de la canço catalana. Una gran troballa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt encertada la descripció de la música d'ÀTIC. Gràcies per seguir el Blog POPlenou.

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Free Slots & Games by Casino Roll
    If you are looking for free slots online, then you've come 텍사스 홀덤 족보 to the right place. 스포츠 배팅 Check 가입시 꽁 머니 환전 out 피망 슬롯 our list of top slots in 2019. We 텐벳 먹튀 have a huge selection

    ResponElimina