BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dissabte, 12 de desembre del 2015

ÀTIC - Grup Folk-Pop-Vocal

ÀTIC: Marillum, Maria Rosa i Ignasi 
Àtic és el grup de l’Ignasi Morer, fill del Poblenou, la família Morer-Llorens vivia a la Rambla davant de Comissaria, a sobre la botiga de flors artificials Crisantem. Ho sento les referències Comissaria i Crisantem ja fa anys que no existeixen. Ara hauríem de dir entre una botiga de matalassos i el restaurant 58. Àtic van gravar un parell d’LPs entre el 1985-1987. Miquel Pujadò en el seu imprescindible DICCIONARI DE LA CANÇÓ (Enciclopèdia Catalana- Barcelona 200) ens els descriu així:

ÀTIC: Grup musico-vocal que basa el seu atractiu en l’agradable acoblament de tres veus (una de masculina i dues femenines), i en una música acústica i eminentment melòdica, que té Crosby, Stills & Nash, Simon & Garfunkel o Peter, Paul & Mary entre els seus referents internacionals. Els textos prims com un paper de fumar, i centrats bàsicament en la temàtica amorosa (“El meu amor no té cap nom”, “Un amor com qualsevol”, “No vull parlar d’amor”...) es posen al servei de les veus i del clima que aquestes creen. Tots els temes son escrits pel membre masculí del grup, Ignasi Morer. Àtic publica dos àlbums a Picap abans de desaparèixer:Temps d’amor (1986) I Girant dies (1987).
Miquel Pujadó
DICCIONARI DE LA CANÇÓ
 –d’Els Setze Jutges al Rock Català –DE-2000

Portada del 1r. LP Temps d'amor (Picap-1986) 

Altres components del grup eren la germana del mateix Ignasi, la Maria Rosa Morer i la Marillum a les veus i Ricky Araiza a la guitarra i baix. Tots ells s’encarreguen de la gravació del primer LP (Temps d’amor- Picap 1986). L’Ignasi compon totes les cançons i toca la guitarra. En Ricky s’encarrega dels arrengaments. Es grava al febrer del 1986 a l’estudi del carrer Casp, Estudi-84 i els tècnics són en Joan Sirvent i l’Enric Casamitjana.


Single de promoció de l'LP GIRANT DIES (Picap-1987)
Single de promoció de l'LP GIRANT DIES (Picap-1987)

L’any següent graven l’LP “Girant dies” (Picap-1987). Totes les cançons són de l’Ignasi Morer. En aquest segon i últim LP hi participen com a músics: Lourdes Fradera (arpa clàssica), Ramón Pintó (guitarra) i Dani Levi (bateria i percussió).

Al 2008, Actual Records, reeditaria els dos discos.
Reedició en CD de l'LP GIRANT DIES (Picap-2008)

Reedició en CD de l'LP TEMPS D'AMOR (Picap-2008)

Com sempre un parell de You tubes gràcies al imprescindible Blog:
 http://vinilissim.blogspot.com.es/search/label/Atic 



Informació extreta de
http://no80s-gruposnacionales.blogspot.com.es/2010/09/atic.html